Sivut

17. kesäkuuta 2013

Agility SM joukkuekisa

Vaikkei yksilökisaan päästykään agilityn SM kisoihin, oltiin jo toistamiseen edustamassa Laukan medijoukkuetta joukkuekisassa.
 
Startattiin ensimmäisenä koirakkona mikä tiesi kyllä järkyttävän aikaista heräämistä, mutta pääsi jännityksestä heti aamusta. Pystyi sitten nauttimaan loppupäivästäkin paremmin kun oma suoritus alta pois.
 
Perjantai iltana painelin nukkumaan jo ennen seiskauutisia! Kello piti laittaa soimaan 02.15 ja kolmelta olla hakemassa kaveri lainakoirineen kyytiin. Onneks sain matkaseuraa, olis ollut tuska ajaa aamuyöstä ittekseen monta tuntia ja vielä kauheempaa sitten päivän päätteeks väsyneenä  kotiin.
 
Medeillä oli tälläinen rata kirmattavana. Rata on Pajarin Tuomon käsialaa. Mukavan oloinen rata, vaikka sinne muutama pommi olikin viritetty.
 

Radan jälkeen luulin, että meille tuli 10 tai 15, kun mokailin ihan huolella ohjauksen suhteen. Tein riskillä 8 hypylle takaleikkuun, eikä se ole meidän vahvuus. En voinut (uskaltanut) juosta putken pään ohi vekkaamaan, joten takaleikkuu jäi melkeinpä ainoaksi vaihtoehdoksi. Ohjasin liikaa Pepeä edelle ja se lähti kiertämään hyppyä keppien puoleisen siivekkeen ympäri. Tässä kohtaa tuli vähän pyörimistä ja olin varma, että tuli kielto. Vaan eipä tullut. Sain jatkettua ja tökättyä ysin takaakiertoon, mutta ajatukset meni niin sekaisin, että lähdin alkuperäisen suunnitelman mukaan tekemään ysin jälkeen valssia. Virhe! Mun huonoilla valsseilla ei ole ihme, et Pepe tuli jaloille ja yleisö sai kohahtaa. Tästä ajattelin radan jälkeen, et saatiin toinen vitonen kosketuksesta. Kolmas virhe mun mielestä tuli tähän samaan ryppääseen, nimittäin Pepe loikkas aika korkeelta A:lta alas. Ilmeisesti kuitenkin otti kontaktin, koska tulostaulu näytti meille nollaa ajalla -3 ja risat.

Jee! Nollarata! Vaikka en ollut sitä kyllä uskoa. Kun ymmärsin sen vihdoin, aloin harmittelemaan omia mokia. Mutta sitten tajusin, että tulostahan joukkuekisassa oikeestaan haetaan ja se me tehtiin. Päivän päätteeksi selvisi, että Pepellä oli meidän joukkueen paras tulos. Sannalla ja Myrtillä nopeampi, mutta harmittava vitonen.

Kaiken kaikkiaan joukkueita oli 67 ja meidän sijoitus oli 23. Ei huono! Viime vuonna taidettiin olla 35. Ensi vuonna pitää laittaa tavoite kympin sakkiin, jos kehitys on kerran tämä. Ja ensi vuonna ollaan mukana myös yksilökisassa. Niih. Sen verran jäi ärsyttämään yhdestä vajaa tulos...
 

Jukka Pätynen koirakuvista oli napannut aika osuvan kuvan. Tässä se kaiken pahan alku: pieleen mennyt takaaleikkuu. Jalat kyllä näyttää oikeaan suuntaan, mutta kädet huitelee omiaan!

Alla puolestaan tyylinäyte viime vuodelta. Taidettiin silloin hyllyttää.
Onko mikään muuttunut? Ilme ainakin on tänä vuonna tiukempi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti