Sivut

25. helmikuuta 2014

Pepen kinttuongelmat

Oon jonkun aikaa kiinnittänyt huomioo Pepen satunnaiseen oikean etujalan ontumiseen. Se alkoi vähän ennen joulua ihan yhtäkkiä. Otin koiran autosta (lämmiteltynä) ja oltiin lähdössä agilityradalle. Muutamalla askeleella ontui, mutta sitten kun ravuutin se lopetti. Mietin pitkään mikä siinä mahtoi olla, ajattelin että oli varmaan nukkunut sen päällä tai jotain. Radalta tuli nollavoitto ja meidän toinen serti. Eli ei se menoon vaikuttanut.

 

Tuon ensimmäisen kerran jälkeen se on muutamia kertoja ontunut liikunnan yhteydessä tai sen jälkeen makuulta noustessa. Arvelin taas, että jokin venähtymä ja pidettiin pientä taukoa joulun tietämillä.


Tassusta ei löytynyt mitään
Pepellä on ollut myös selkä vähän jumissa ja sen puolesta se on ollut tosi kärttyinen, etenkin Paavolle. Hieroja ei huomannut tassuissa/lavoissa mitään outoa ja selkäjumituskin alkoi olla voiton puolella. Pepe silti tuntui tosi kireälle, vetäytyi omiin oloihinsa ja se, minkä vuoksi sitten vein pikana lääkärille oli kun Pepe ulahti mun kuivatessa sen tassua.

Mikä mahtavaa, sain ajan seuraavalle päivälle! Ja vakuutus vieläpä korvasi osan laskusta, joten tämä reissu lääkäriin päättyi ihan mukavasti. Pepen kuvat näytti kaikki hyvältä. Oikea kyynärä, tassu, ranne ja selkähän siltä kuvattiin. Selkää olen miettinyt jo pitkään kuvauttaa, sillä halusin varmistuksen ettei ole rakenteellinen syy sen jumitukselle. No ei ole ei, sillä selkä oli Kallioniemen Päivin mukaan täyttä priimaa. Päivi on mun käsityksen mukaan erittäin taitava tulkitsemaan näitä kuvia, joten hänen sanaan luotan. Tassu ja ranne olivat myös ihan kunnossa. Kyynärässä oli pienen pieni "haalistuma" kuvassa. Jotakin siinä voisi olla, mutta ei niin suurta, että koira reagoisi siihen välttämättä ontumalla ja ulisemalla kun liikuttaa.

Kyynärässä pienen pieni "sumeneva".


Ajoittaista ontumista siis lähdetään hoitamaan kipulääkekuurilla 2 vko ja hidastetaan menoa. Paavo siis tulee lähiviikkoina kaipaamaan leikkiseuraa, ja paljon! Halukkaat saa ilmoittautua. Meille siis tulee Pepen kanssa pieni askel taaksepäin tuplanollan metsästyksessä agilityn SM kisoihin. Mutta se on tärkeintä, että koira on kunnossa. Ja kuvien perusteella hyvässä kunnossa agility- ja monitoimikoiraksi onkin. Kummallinen juttu tuo ontuminen. Ehkä siihenkin syy löytyy aikanaan. Seuraavaksi meinaan varata Kaiperlalle osteopaattiajan.

 
Priima selkä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti