Sivut

14. toukokuuta 2012

Hallittu kaaos

Käytiin äitienpäivänä agiliitämässä Jyväskylässä, Killerillä. Kaksi hylkyä tuli saldoksi, mutta silti jäi hyvä maku suuhun. Vaikka meni oli aika kaaosta, niin Pepe oli kuitenkin kivasti kuulolla.

Kakkoset kisasivat päivän viimeisenä, eli meillä piti olla rataantutustuminen viideltä ja puoli seitsemän aikoihin. Aikataulusta oltiin kuitenkin tunti myöhässä! No eihän se meillä eka rata sit oikein putkeen mennyt, kun olin koiran käyttänyt kaksi tuntia aikaisemmin lenkillä. Käytiin muuten treenaamassa metsästystä kera startterin. Pepe nostatti kierroksia pari tuntia autossa ennen radalle menoa, niin kyllähän sen menossa huomasi!

Alku oli ihan jees, mutta sitten tulikin putkihässäkkää. Ohjasin kai huonosti hypylle ja alastulosta näki pelkän putken pään->sinne! Olis pitänyt ottaa tarkemmin kun putki oli puomin molemmin puolin. Mutta loistavan kontaktin teki sitten kun sinne puomille tiemme löydettiin. Ja ei se munkaan perjättö ihan kurjimmasta päästä ollut... Mut sitten taas ohjasin huonosti ja väärään päähän putkee, josta päästäänkin lentokeinuun..! Huoh! Tässä vaiheessa pysähyin miettimään nappaanko koiran mukaani ja pois radalta, mutta päätin kuitenkin vaan hieman rauhoitella ja jatkaa. Hanskat kuitenkin tippui tiskiin keinun jälkeen.

Tää tekniikan ihme ei osannut muuta kuin laittaa linkin radasta

Jyväskylä A-rata 13.5.2012:
http://www.youtube.com/watch?v=heC6QO4CPf4


Toisella radalla pikkasen petrattiin edellistä suoritusta. Mokasin tän itte, ohjasin koiran esteen ohi, kun yritin varmistella putken oikeaa päätä. Keinulle tällä kertaa hidasti, ja kyllähän se kuuluikin, mitä odotan koiran tekevän: HIDASTA! No en tajunnu sitten "koske" sanoo ja karkas kontaktilta. Lopussa(kin) pientä paikkailua huonon ohjauksen johdosta, mutta loppukirissä jouduin itseki ihan juoksemaan ja Pepe teki silti kepit mallikkaasti loppuun.

Ihmettelen vain, miksi mun pitää tuommosessa ihme kumarassa ohjata! Selkä kipee jo muutenkin! Laitettava kai rautakanki seuraavissa treeneissä, etten kumartele vaan juoksen.

Jyväskylä B-rata 13.5.2012



Molemmat radat oli siis hallittua kaaosta. Ekalla kaahaili koira, toisella törttöili ohjaaja. Takaaleikkuita pitää muistaa treeniä, ettei ihan noin paljon pyörimistä tule. Ei sillä, että ihanneaika tulisi vastaan, mutta Pepe valitsee herkästi itse seuraavan esteen. Eli jos pääsee pyörimään, mulla menee ohjaukset sekasin enkä tajua kertoa ajoissa mihin olemme menossa.

Ensi sunnuntaina revanssi Pieksämäellä. Taidan ottaa siellä teemaksi kontaktit ja ohjata vaan jollain mulla kuin takaaleikkuulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti