Sivut

3. kesäkuuta 2012

Pinkkipöksyistä kouluttajaa jännittää

Kävin eilen pitämässä jälleen mejä-koulutusta. En edes muista, millon olisin viimeksi ollut niin märkä kuin jälkien teon jälkeen! Aikataulun pakottamana teimme ensin jäljet ja sitten vasta oli teoriaosuus. Koska jälkien teossa tuli kirjaimellisesti kaatamalla vettä olin kuin uitettu koira. Eihän siinä kehtaa toisten tuoleja mennä kastelemaan, joten ei auttanut kuin viedä sadehousut saunaan kuivamaan ja luennoida pinkeissä pöksyissä. Eikä ne ees ollut niitä muodikkaita legginssejä, vaan ihan rehelliset kalsarit!

Koulutettavat olivat jälleen kerran hirmu taitavia, niin koirat kuin ohjaajatkin. Heitä tarvinnut kun vain vähän rohkaista jälkiä tekemään vain! Yhden koulutettavan kanssa harhauduttiin juttelemaan myös tokosta ja SM-kisoista. Apua! Niihin on enää viikko!! Nyt alkoi jännittämään!

Jännitys kai juontaa juurensa reilu viikon takaiseen tokokokeeseen. Tokoilin silloin perässävedettävän Pepen kanssa. Outoa! Enkä mä näköjään osaa nostattaa sen kierroksia, kun on niin harvoin tarvetta. Yleensä aina vain rauhoiteltava, ettei lähtis liikkeiden välissä ihan lapasesta. Pepellä oli kyllä pitkä päivä, kun oli toimistorottana päivän eikä se illan koekaan kovin viileässä kelissä ollut. Säälistä saimme kolmostuloksen, mutta olipahan sellaista työskentelyä, että jännittää kehtaako sitä ees lähteä sm:iin!

Tämmöinen rivi Padasjoelta 23.5.2012 tuli:

1. Paikalla makaaminen  10
2. Seuraaminen taluttimetta  8
3. Istuminen seuraamisen yhteydessä  10 
4. Luoksetulo  9
5. Ruutu  7
6. Noutaminen esteen yli hypäten   0
7. Metalliesineen noutaminen   10
8. Tunnistusnouto  0
9. Kauko-ohjaus  5
10. Kokonaisvaikutus  8

Yhteensä 214 p., 3. palkinto

Ja kootut selitykset:
Seuraaminen - ihan Herra HuuHaa, kiinnosti vain kukkaset ja kaunis kesäilta
Luoksetulos - vauhtia (tälläkertaa) niin paljon, että eka pysäytys vähän venyi
Ruutu - meni hienosti ruutuun ja maahan, mutta nousi ylös kun kävelin kohti
Hyppy - toisesta käskystä huolimatta takaisin tullessa esteen ohi (whaaaat?!?)
Tunnari - satavarmana väärä kapula, ei edes haistellut omaa ja sylkäs senkin jaloille (wtf?!)
Kaukot - katastrofi, useita käskyjä ilman toimintaa, eteni vähän (nää oli kyllä niin säälipisteet!)
Oli vaikeuksia saada koira perusasentoon ja pois ihmettelemästä kukkia ja perhosia, joten kokonaisvaikutus ei sekään kovin mainittava ollut.

Ollaan nyt pidetty luova tauko tokon suhteen ja perjantain treenit meni jotenkuten. Otettiin hyvinhyvni lyhyt treeni ja pidettiin paljon hauskaa. Hypyssä ei mitään ongelmaa, eikä tunnarissa. Kaukotkin oli ihan jees. Jännityksellä jäämme odottamaan tulevaa lauantaita ja SM:iä! Ainakin pääsemme kotimatkalla Pepen pentuja tervehtimään!

Käytiin muuten hyllyttämässä ekassa kolmosluokan agilitykisoissakin 26.5. Kaksi kolmesta startista hemmetin hyviä hylsyjä, mokasin tyhmillä virheillä ite. Mutta toinen startti olikin sitten yhtä kaaosta; karkas lähdöstä, hyppäs puomin puolivälistä alas, josta sitten nappasinkin "koiran kainaloon" ja marssin kentältä pois. Hyvä mieli jäi ja tulipahan todettua, että kolmosten radat on suoritettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti