Sivut

28. syyskuuta 2013

Tokointoa

Tokoiluun on pitkästä aikaa löytynyt intoa treenata. Vaikka tulosta se ei kyllä ole tuottanut, niin kivaa meillä on treeneissä ollut.

Ja kovasti ollaa analysoitu, mikä meni vikaan ja millaista treeniä pitäisi tehdä enemmän. Ongelmahan meillä on nyt se, että treeneissä on tosi kivaa ja liikkeet on hallussa lukuunottamatta muutamia pikkujuttuja. Mutta kun mennään kokeeseen, fiilis lopsahtaa aivan totaalisesti ja sen näkee myös pisteissä.

Nyt pari koetta esimerkiksi nollattu z-kävely. Voiko olla edes mahdollista? Evl:n pitkä seuraaminen on myös tuottanut harmaita hiuksia ja epätoivoisia ajatuksia. Koira tietää, että nyt ollaan kehässä, fiilis eli vire lopsahtaa aivan totaalisesti vaikka yrittäis kärrynpyörää heittää. Seuraaminen ekana liikkeenä ja z-kävely sen perään on ikävä järjestys meille. Pepe vaan lompsii perässä... Voih!

Ollaan yritetty nyt palkkaamattomuutta treeneissä. Mutta treeneissä se fiilis on ihan eri. Ei haittaa ees palkkaamattomuus, siis namilla/lelulla palkkaamattomuus. Treeneissä siis olen keskittynyt tekemään ketjutuksia ja palkaamaan leikkimällä. Toisaalta olen alkanut palkkaamaan runsaalla kädellä herkkuja siitä, kun hakeutuu itse perusasentoon. Huomasin nimittäin, että kokeessa kun fiilis lopsahtaa, meinaa olla perusasentoon tuleminen ennen liikkeen alkua hirmu hankalaa. Joudun auttamaan ja hihkumaan ihan liikaa. Koitan kyllä tällä tavalla saada fiiliksiä nousemaan, mutta ollaan ajauduttu namipalkalla siihen, että koira ei haluais tehdä mitään jos ei ole namia tiedossa. Voi mihin katosi se pentukoulutus, jossa en käyttänyt namia? Pepehän siis koulutettiin yli puolivuotiaaksi täysin ilman namia (pelkillä kehuilla), mutta sitten tuli toko kuvioihin ja huomasin, miten helppoa on touhuta namin kanssa.

Se lienee vaan päivästä kiinni koska se viimeinen ykkönen tulee! Pepehän osaa kaikki liikkeet, kun vaan viitsisi tehdä samalla draivilla kun treeneissä niin ykkönen olisi "helpponakki". Mutta jospa tämän vuoden puolella vielä. Pitänee valita vaan tuomariksi mukava tyyppi, jonka vuoksi ei tartte jännittää ja joka ei välttämättä ihan joka pikkujutusta ota pisteitä pois. Näitä löysempiä tuomareitahan voisi olla esim. Packalen, Kurtti, Aula ja Laisi. Tiukkoihin puolestaan lukeutuu meidän kokemuksen perusteella Pärssinen, Pehkonen, Nokelainen, Rautiainen.

Nyt kaikki pentukuumeelliset sitten silmät kiinni. Postaan muutaman ällösöpön kuvan tulevasta tokotähdestä.

 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti