Sivut

4. joulukuuta 2013

Tekohengitetty kylppäri

Kun nyt remontissa panostettiin kaappeihin ja keittiöön, niin kylppäri sai tyytyä vain tekohengitykseen. Kyllä ne varmaan mua ihan idioottina maalikaupassa piti, kun halusin maalia, joka pysyy suihkutilassa muovimaton päällä. Ja perseelleen meinas pudota kun sanoin vielä haluavani maalata myös lattian, joka sekin mitäs muutakaan kuin muovimattoa.

Unohdin ottaa lähtökohta kuvan. Ehkä se oli niin hirveä, ettei siitä voinut kuvaa ottaa!
Voitte kuvitella alla olevan kuvan vihertävän sävyn kaikkiin seiniin.


Sitten, jatkakaa kuvittelua. Koko lattia oksennuksen värinen, älä unohda seinien väriä, ammeeseen sellainen likaisen valkoinen etupaneeli, seinälle aito 70-luvun valaisin (se oli kyllä oikeestaan  hieno! mutta ihan vinossa...), valaisimen viereen kaksi epämääräistä lasihyllyä/peilikaappia ja kaiken kruunaa ihanasti liikennemerkin siniseksi päivitetty vessanpytyn kansi.


 
 
 
Ja tadaa! Tälläinen siitä sitten tuli. 



Ammeesta lähti se kaamea etupaneeli pois ja sieltä kuoriutui oikeastaan ihan söpö amme alta. Ja ajatuksella: "jos et voi peittää/hävittää niin korosta" maalasin sen tummanpunaiseksi. Maalina käytin Miranolia ja pohjalle laitoin Otexin. Lattiat maalattiin ensin Otexilla, minkä päälle Betolux Akva harmaaksi sävytettynä. Seinät ovat ihan purkkivalkoiset ja siellä alle laitettu Timantti 20 ja päälle Superlateksi. Maalikaupassa olivat epäileväisiä, kestääkö suihkutilassa, mutta kyllä sitä testaa mitä vaan, kunhan oksennuksen väristä pääsee eroon!

Allaskaluste on Harman pieni, edullinen versio. Mutta toimittaa roolinsa oikein hyvin. Allaskaappiin kuuluu myös peilikaappi, jossa tosin laiton halogeeni. Valo siis lipassa ja ovi jos jää vähänkään raolleen niin osuu juuri siihen alle. Halogeenin voi vaihtaa lediin, jolloin turvallisuus paranee, mutta laittomuutta se ei silti poista, koska jokuhan voi vaihtaa halogeenin takaisin ja lähtöpisteessä ollaan. Mutta kun tuon tiedostaa ja muistaa, ei se käyttöä estä. Jännä vaan että moisia on myynnissä... Valivali täti pääsi vauhtiin ja naputteli heti Tukesille viestiä.
Tukes: "Halogeenivalaisimen käytössä on huolehdittava siitä, ettei valokeilaan, liian lähelle valaisinta pääse syttyvää materiaalia (esim. puuta). Raolleen jäänyt kaapinovi voi syttyä palamaan, jos aivan sen yläpuolelle on asennettu halogeenivalaisin"

1 kommentti:

  1. Hei! Löysin vanhan blogikirjoituksen, miten tuo lattian maali pysyi kosteassa tilassa? Kiitos vastauksesta :)

    VastaaPoista