Sivut

16. kesäkuuta 2014

Paavo päässyt tositoimiin

Viime aikoina on tapahtunut valtavasti kaikkea. Mutta aloitetaan purkaminen kakaran tekemisistä. Se nimittäin on päässyt tositoimiin kahdessalajissa.

Kokeet Paavo aloitti (kuten myös Pepe) mejäkokeella. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä, koiran ollessa 9 kk ja 5 pvä se pääsi jälkikokeeseen. Jännää!

Arvelin jo jälkiä tehdessäni, että tiedän miten sille käy ja harmikseni oikeassa olin. Avo jäljellä oli monellakin jäljellä tien (siis metsittyneen tien) ylitys ja sanoinkin jälkiparille, että jos mun koiralle moinen tulee, siitä tulee hukka. Ja näin kävi. Kahdesti. Saman tien ylityksessä. Enpä tajunnut treenata moista!

Tuomari Niina Lukkarniemi kertoi jäljestä näin:

"Rauhoitettu, ohjattu lähtö, josta alkaa maastoon sopiva vauhtinen pääosin maavainuinen jälkityö jäljen molemmin puolin aaltoillen. Hieman ennen 1. kulmaa koira ajaantuu tieuraa ratkaistessaan  kauas jäljestä eikä palaa itsenäisesti, hukka ja uusi alku. 1. makauksen merkkaa ja kulma jälkitarkasti. Pian kulman jälkeen sama tieura osoittautuu liian vaikeaksi, 2. hukka ja uusi alku. Ennnen 2. kulmaa tarkastuslenkki, 2. makaus aivan vierestä ohi, mutta kulma jälkeä pitkin. Sorkan haistaa kaukaa ja se teettää 2 tarkastuslenkkiä. Palaa jäljelle ja tulee sorkalle suoraan. Sorkkaa nuuhkii kiinnostuneena ja jää paikoilleen. Lupaava nuori jäljestäjä, jota tien ylitys hämää."

Olin erittäin ylpeä lupaavasta jäljestäjästäni. Ykkönen olisi voinut olla hyvinkin lähellä, mikäli tien ylitystä ei olisi ollut. Minut yllätti koiran kyky keskittyä pitkään jälkeen noinkin nuorena. Hieman alkoi epävarmuutta tulla toisen kulman jälkeen, vähän jänskättikin veren haju ja loppupuolella piti ihan jänskäkakat käydä vääntämässä, mutta kaiken puolin mahtava nuori herra!


Toisen kerran kakaraa testattiin 7.6. näyttelyssä. Tais kyllä minua jännittää enemmän kuin koiraa. Paavo nimittäin otti erittäin lunkisti ja yllätti kyllä jälleen kerran käytöksellään!

Tuomari Dawn Young Englannista totesi näin:

" Working- type cocker with good qualites. Kind headed. Exc. bone. Nice topline. Moves soundly and covers the ground well.A different type than the typical show cocker."

Että ihan tosi, erilainen kuin näyttelylinjainen cockeri? Hahahaa! Kaikesta huolimatta, saatiin se mitä haettiin eli H, hyvä. Mahtavaa! Nyt olisi menolippu voittajaluokkaan mejässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti