Sivut

24. lokakuuta 2012

EVL-tokokoe 21.10.

Päästiin varasijalta Packalenin kokeeseen Helsinkiin Purina Areenalle 21.10.

Olihan sinne vähän matkaa ajella, mutta sain Akin mukaan. Ja kannattihan se lähteäkin! Toinen erikoisvoittajaluokan koe ja ykköstulos. Ensimmäinen kiinnitys TVA:n arvoon!

Ykköstä lähdin mielessäni hakemaankin, mutta realistisesti meillä oli mahdollisuus vain tulokseen. Ja siihen osin ollut tyytyväinenkin.

Koe itsessään ei alkanut kovin hyvin, sillä tuomari päätti aloittaa ennen aikaisesti ja olin koiran kanssa lenkillä kun olisi pitänyt jo olla paikkamakuussa. Paniikin sekaisin tuntein äkkiä koira tutustumaan halliin, ettei haistelisi niin paljon paikkamakuussa. Vain pieni kuittailu tuomarilta hienoisesta myöhästymisestä: "suvaitsitte kuitenkin tulla paikalle". JEP! Jännä tilanne sinänsä, että kysyin ilmoittautumisessa ollaanko aikataulussa, vai edellä. Ja kuulema aikataulun mukaan mennään, no eipä kuitenkaan menty. Onneksi päästiin mukaan, eikä edes oltu ainoita, jotka eivät olleet ehtinyt omaan ryhmäänsä.

Liikkeet tehtiin perinteisesti kahdessa osassa. Aloitettiin Z-kävelyllä, mistä seuraamiseen, luoksetuloon ja ruutuun. Toisessa osassa olivat sitten ohjattu, hyppynouto, tunnari ja kaukot. Tuomari tuomitsi omalla leppoisella tyylillään, eikä siinä paljon tarvinnut jännittää. Toki myönnettävä se on, että jos tyyli ei olisi ollut noin leppoinen, olisi tuloksena todennäköisesti ollut kakkostulos.

Tässä Pepen rivi:

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 9
Z-kävely 10
Luoksetulo 8
Ruutu 7
Ohjattu nouto 6
Hyppynouto 10
Tunnari 10
Kaukot 8,5

yhteensä 279p. ja EVL1


Istuminen ja paikkamakuu olivat hyvin tehokkaita ja tuomarikin vaan huitaisi nopeasti kympin kaikille. Tiedä sitten, haisteliko Pepe vai ei.


Seuraaminen oli ihan kivaa, oli hyvin kuulolla ja käännökset meni ihan ok. Pepe ei tosin osaa peruuttaa. Ja välillä meinas edistää.

Z-kävely oli varmaan tuon kympin arvoinen. Istuminen ehkä vähän hidas. Mutta minä kiersin törpöt oikeelta puolen ja Pepe seuras kivasti.

Luoksetulossa sitten huomasin tuomarin leppoisuuden. Annon törkeän kaksoiskäskyn (tietoisesti) seisomiseen. Ja maahan menoonkin tarvitsi toisen pienen käskyn, jota tuomari ei ilmeisesti kuullut? Tässä liikkeessä kyllä arvostelu oli muillakin kovin leppoista.

Ruutu ei meinannut löytyä millään. Merkille mentiin tosi hyvin. Pepe jäi pyörimään puoleen väliin, kävi uudelleen merkillä ja minun luona. Taisin käskeä kolmesti ruutuun ja menihän se lopulta! Kun se ruutu löytyi, niin se todella löytyi. Pepe oli keskellä! Kanssakilpailijoita huvitti kun Pepe tarjoaa ja tarjoaa paikkaa ja minä vaan odotan hiljaa, että kyllä se sen löytää.

Ohjattussa noudossa oli jälleen kerran vaikeuksia pysähtyä merkille. Ja kapulaa piti hieman pyöritellä edessään, ennen kun se osui suuhun. Ja sitten sitä käytiin näyttämässä vielä tuomarillekin. Ei menny ihan niinkun strömsössä.

Hyppynouto tosi hyvä! Otin pienen noutokapulan, jota toimitsija oli lämmittänyt viltin alla. Pepe hyppäs ensin ohi ja otti "matkalta" kapulan nätisti suuhun.

Tunnari oli kans pisteidensä arvoinen. Ote hyvä tällä kertaa ja tosiaankin haisteli (ei tökkinyt) muita kapuloita.

Kaukoissa tarvittiin sivulta maahan menoon kaksi käskyä, mutta muut meni hyvin. Pepe ei juurikaan liikkunut (jee!)


Tuomari totesi lopuksi vielä: "on siinä varsinainen Puuha-Pete!"
Yhdyn tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti