Sivut

13. lokakuuta 2012

Rauno Virran agilitykoulutus

Kun selvisin 32 tunnin valvomisesta ja sain hetken nukkua (12h) olikin sunnuntaina 7.10. agilitykoulutuksen vuoro. Rauno Virta tuli kouluttamaan Laukaaseen. Ei ollut mikään virkein olo, mutta antoisa koulutus silti!


Rata oli tämmöinen! Aika kiva, sillä oli suoritettavissa oleva. Rauno oli ottanut pätkiä viimeaikojen kisa radoista eli oli ns. muodin mukainen rata.

Mentiin ensin kisanomaisesti omalla ohjaustyylillä, jonka jälkeen mietittiin muita vaihtoehtoja ja koitettiin uudelleen. Pepelle ongelmaa tuotti itsenäinen kontakti sekä pussin jälkeen pyöriminen. Mutta näihinkin saatiin hyvät vinkit, miten ohjaaja voi auttaa. Esimerkiksi keinulle mennessä ohjaajan vauhti ei saisi pysähtyä, vaikkei ole tarkoituksena mennä varmistamaan kontaktia lähelle. Käsiohjaus pysyy ja vauhti pysähtyy vasta kun koira keinun kanssa maassa.

Teemana oli ns. järkevä ohjaaminen, mikä sopi meille tosi hyvin. Saatiin useita hyviä vinkkejä, joita varmaan tulen käyttämään kisoissa. Kunhan vaan muistaisin kaikki pikkuasiatkin kun olen rataantutustumassa!

Oltiin tänään 13.10. kokeilemassa ACE:n huge-koulutusta Kuopiossa. Kouluttajana oli Harri Katainen. Hirmu kiva tyyppi! Keskittyi ohjaajien omiin valintoihin, eikä juurikaan neuvonut, miten rata pitäisi mennä. Antoi ohjaajille vallan päättää ja neuvoi sitten siinä kunkin valitsemassa tyylissä. Minulle antoi myös vinkkejä juoksemiseen, mikä tuli enemmän kuin tarpeeseen! Harmi, ettei ole ratakuvaa laittaa.

Huomenna pääsemmekin kokeilemaan, olenko oppinut mitään. Kolme rataa Pieksämäellä, mutta niistä lisää sitten huomisen jälkeen! Toivottavasti videon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti