Sivut

12. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen oikea reissu eläinlääkäriin

Käytiin Pepen kanssa tänään ensimmäisen kerran "sairauden" takia eläinlääkärissä. Koira täytti juuri neljä ja on koohottanut pienen ikänsä menemään, joten tämä on aika hyvä saavutus.


Käyti ei kuitenkaa liity mitenkään koohottamiseen, vaan epämääräiseen nappulaan, pattiin, mikä sillä on on ollut reippaan kuukauden kuonossa. Aluks se oli pieni ja oletin itikan puremaksi, mutta se on lähtenyt ihan hyvää vauhtia kasvamaan.

Luulin sitä itse rasvapatiksi ja ajattelin, että se saattaa lähteä itsestään pois. Koiraahan se ei haittaa yhtään. Patti ei kutia, Pepe syö ja pöhköilee normaalisti. Eilen harkoissa tuli puhetta, että kannattaisi leikkuuttaa pois, ennen kuin kasvaa isommaksi ja ettei vaan ala vaivaamaan hajuaistia. Tänä aamuna sit heti soitin eläinlääkärille, et mitäs tehdään. Käytiin näyttämässä sille iltapäivällä pattia.

ELL oli heti sitä mieltä, että kannattaa leikata pois. Ei taida olla rasvapatti, vaan epäili jonkin sortin kasvaimeksi. Ja itseasiassa sanoi vielä, ettei välttämättä edes mikään hyvälaatuinen, mutta ei pahimmastakaan päästä.

Leikkaus on puolentoista viikon päästä ja siitä lähtee koepala johonkin tutkittavaks. Onhan se mielenkiintoista tietää, mikä tekee cockerista noita-akan näköisen olennon. Kaiken kaikkiaan operaatio tulee kustantamaan parisen sataa, mutta mitäpä sitä ei tekisi parhaan ystävänsä vuoksi! Ja voi olla, että saan kuluja vakuutukseen... ainakin yrittää pitää! Ei olis sitten turhaa maksanut kalliita vakuutusmaksuja montaa vuotta.





3 kommenttia:

  1. Onpa ilkeän näköinen patti! Onneks ei koiraa vaivaa mitenkään ja pääsee jo pian leikattavaksi.

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin jännä tuo patti. On nimittäin viikonlopun aikana (kun oltiin poissa) niin "lässähtänyt" ja muuttunut mustaksi. Hieman jopa vaikuttaisi, että lähtemässä pois... Mutta käydään kuitenkin tohtorin pakeilla asiasta viikon päästä.

    VastaaPoista
  3. voi surku! Siiriltä leikattiin päälaesta vuosi sitten patti, mutta se kasvoi nahan alla. Rasvapatit ei tohon tyyliin kyllä "katoa"

    VastaaPoista