Sivut

25. heinäkuuta 2013

Patti kuonossa osa 2.

Merkillinen tuo patti Pepen kuonossa. Viimeisen kirjoituksen jälkeen se ensin kasvoi hieman ja siihen tuli päälle musta rupi. Näytti aika hurjalle!

Patti mustan ruven kanssa

Ensimmäisen lääkärikäynnin jälkeen se kuitenkin on alkanut pienentyä. Ensin lähti se musta rupi (?!) siitä päältä ja sitten koko patti latistui. Nyt se on vain punertava läiskä enää.

Edelleenkään se ei erityisemmin koiraa itseään vaivaa, jos tarkasti seuraa niin voi havaita pientä lisääntynyttä raapimista.

 

Ei pienentynyt, vaan on tullut musta rupi
Toinen käynti lääkärillä oli helpotus. Patti ei taida kuitenkaan olla kasvain, vaikka siltä ensin vaikutti. Se ilmeisesti on vain tulehtunut "joku", patti. Saatiin antibiootit ja kokeillaan jos niillä alkaisi kuivumaan ja pienetymään.

Patti melkein poissa ja pelkästään punainen läntti

Taidanpa ottaa siitä päivittäin kuvan ja lisätä tänne, niin näkee itsekin kehittymisen. Sitä kun päivittäin katselee niin ei enää osaa arvioida milloin pienentynyt, milloin kasvanut.
 
Tältä näyttää torstaina 25.7.
25.7. patti lähes hävinnyt

 
25.7. punoittaa vähän, iho jo kasvamassa päälle


 Perjantai 26.7.
 
26.7. pattiin alkanut tulla vähän ihoa reunoille
 
Lauantai 27.7. mentiin vähän huonompaan suuntaan, kun käytiin marjamettässä juoksentelemassa
 
 
27.7. patti aukes uudelleen ja
vuoti vähän verta kun oltiin
marjametsässä. Reunoita jo
parempaan suuntaan!
 


Sunnuntaina 28.7. käytiin iltalenkillä mustikassa. Koira on onnellinen, eikä pattikaan enää ottanut niin paljon itteesä.
28.7. metsälenkin jälkeen,
pientä punoitusta havaittavissa.
Onnellinen koira patista huolimatta

28.7.2013 Marjastajat
Maanantai 29.7.


29.7. melkein jo ummessa!

29.7. Marjareissun jälkeen pieni rupi, mutta umpeen
jo menossa.

 
 Keskiviikko 31.7. (tiistaina unohtui ottaa kuva)

31.7. kuvat kyllä on niin huonolaatuisia, että hirvittää!
Patin kuivahtamista kasaan kyllä selvästi havaittavissa.

Koirakin taitaa olla vähän pirteämpi?!
Sunnuntai 4.8. Kuvaamisesta on vierähtänyt pari päivää. Ja perjantaina käytiin näyttämässä pattia, joka nyt muuttunut läntiksi uudelleen lääkärille. Kuulema tosi hyvin parantunut. Rapsutteli ruven pois ja ihan minimaalisesti enää punoitti sen alta. Saatiin Vetramil hunajavoidetta ja sitä laitetaan kunnes punoitus loppuu kokonaan.

Sunnuntai 4.8. ennen vatukkoa. Vatukon jälkeen taas punoitti
hieman enemmän.
 Maanantai 5.8.


5.8. Kuva on taas huonp, mutta selvää edistymistä
havaittavissa: mustaa ihoa alkaa kasvamaan
valkoisen läntin päälle. Ehkä kohta tulee myös karvat takasin!
 Keskiviikko 7.8.

7.8. pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...
Pigmentti alkaa tulemaan takaisin.
Kohta jo näyttää paremmalle!
 


Lauantai 10.8.
 
10.8. Suunta on parempi!

 
Maanantai 12.8.
12.8. Karvattomaan kohtaan kasvanut kaikki
2 karvaa!



 


3 kommenttia:

  1. Meillä on koiralla kanssa aivan samanlainen patti nenässä. Kauan teidän koiralla on ollut kyseinen patti nokassa? meillä menee nyt jo vissiin 3 viikkoa... Tarvii siis ehkä käydä hakemassa jotain antibiottia siihen (olen käyttänyt nestemäistä "hoito" ainetta, jonka pitäisi kuivattaa ja parantaa.. Aluksi kauhean arven näköinen, sit lähti karvat ja nyt on vain karvaton patti. Sileä pintainen, mutta kova... Ei ole kipeä, sillä koira antaa koskea eikä häiritse muutenkaan koiran elämää :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ollut tuo patti riesana kesäkuusta lähtien. Odottelin ensin, että se olisi lähtenyt itsekseen pois, mutta kun vaan kasvoi niin mentiin lääkärin puheille. Hän oli ensin sitä mieltä, että on kasvain, joten kannattaa teidänkin käydä se vaihtoehto sulkemassa pois! Muuten tuo kuulostaa hyvin samanlaiselle kuin meillä! Koiraa ei ole haitannut yhtään koko aikana... :)

    VastaaPoista
  3. Tästä postauksesta onkin jo vuosia mutta kiinnostaisi tietää mikä tuo patti lopulta oli ja lähtikö pois? Me huomasimme koiramme kuonossa samassa kohtaa patin n. viikko sitten. Oli ensin verisen punainen ja kun putsasimme niin tulikin verta ja menimme lääkäriin eikä osannut sanoa onk ötökän purema vai voisiko olla kasvain..? koiramme siis 3v. no saimme antibiootti/kortisonivoiteen viikoksi nyt käyttöön ja puhdistella pitäisi.Huolettaa. nyt patti on muuttunut mustaksi karheaksi. Edelleen samankokoinen mielestäni kynnen kokoinen.

    VastaaPoista