Sivut

22. elokuuta 2013

Tokon treenailu toi tuloksen

Pitkästä aikaa tulos tokokokeesta! Olimme su 18.8. omalla kentällä Pauli Härkösen tuomaroitavana. Edellisenä viikolla haettiin Packalenin kokeesta "ei tulosta".

Selitellään ensin taustat. Ollaan nimittäin löydetty treeni-into tokoon, pitkästä aikaa! Ja huomattu myös uusi ongelma, nimittäin se, että Pepe tekee harkoissa tosi kivasti töitä ja kokeessa fiilis lopsahtaa. Ollaan siis treenattu palkattomuutta ja se on alkanut tepsiä ihan kivasti. Ollaan myös opeteltu sitä, että kehän ulkopuolella olevalle palkalle ei sinkoilla! Sekin alkaa jo oleen hallussa, sillä kummassakaan kokeessa koiralla ei ollut ajatustakaan karata kehästä. Jei!

Treenit tuottaa siis tulosta, ainakin toisesta kokeesta. Packalenin kokeessa tapahtui pari työtapaturmaa, joten vähän liikaa nollattiin liikkeitä. uudun Pepe pongas tosi kivasti ja juos (siis pomppi tapansa mukaan) suoraan keskelle ruutua ja mitä sitten: jäi haistelemaan eikä menny maahan edes kolmannella käskyllä! Nollattin hieno ruutu siis. Höh! Toinen työtapaturma kävi tunnarin kanssa. Pepellä oli vähän turhan kova vauhti kapuloille, haisteli hyvin mutta varmisti oman jälkeen vielä yhden kapulan. Samalla oma putosi ihan tämän toisen, siis väärän, viereen. Pepe yritti ottaa sen oman siitä vierestä oikein näkertäen, mutta se ei noussut. Siispä sen oli pakko siirtää sitä väärää kapulaa, jotta sai oman. Ja siitähän liike nollautuu, vaikka oman toikin. Z-kävely nollattiin myös, mutta ihan ansaitusti. Oikeita liikkeitä ei tainnut tulla kuin ensimmäinen, seisominen. Joku aivopieru se oli, tai vire hommelia kun ei yleensä ihan noin tökerösti tee.

Su 18.8. oli sitten tokokoe omalla kentällä. Vihdoin tulos, nimittäin EVL3! Ei ihan sitä, mitä lähdettiin metsästämään, mutta kiva saada tuloskin pitkästä aikaa. Harmi sinänsä, sillä Pepe teki tosi kivalla fiiliksellä varsinkin hankalan ekan osuuden. Jälkimmäisellä osuudella meillä molemmilla alkoi ote lipsua: Pepe haisteli (kerpeles...) ja mulla meinas pinna mennä. En siis jaksanut tsempata sitä ja vire lopahti. Kaukot nollille, kun melkein joka vaihtoon sai tuplakäskyn antaa. Eikä siltikään tehnyt osaa liikkeestä. Ohjattu meni juuri haistelu vuoks ihan penkin alle. Kun kapuloita oltiin viemässä, Pepe haisteli mun vieressä tosi piiiiitkään ja melkein liikkui haju perään. Kun tuli "käsky" se edelleen haisteli ja jouduin sanomaan: Pepe! erkki. Hyvin hitaasti ja varmaan mielessään kiroillen se sinne kuitenkin lompsi. Pysähtymisestä ei ollut ajatustakaan, mutta karseen kovalla SEIS käskyllä sain pysähtymään juuri ja juuri ympyrän sisään. Koitin lähettää "olli", eli oikealle, mutta näki koirasta jo silloin, että mitään se ei kuunnellu, saati tajunnu. Haki sitten keskimmäisen. Pentele! Annoin kuitenkin sen palautteen, mitä siinä tilanteessa voin. Kapula pois sanomatta mitään (ei ees kiitosta, siis irti käskyä) ja kapula vähin äänin maahan. Höpöhöpöt ja hetki hiljaa. Sitten uusi viritys seuraavaan liikkeeseen, joka menikin ihan hyvin.

Rivi kuitenkin näytti tälle:
Istuminen 7,5 (haisteli ja rapsutti itseään)
Paikkamakuu 9 (jee, vain vähän haistelua!)
Seuraaminen 6,5 (paranti taas loppua kohden, mutta surkeehan tää on)
Z-kävely 6 (tais jättää yhden tekemättä, muuten tosi kivasti seuraamisen jälk.)
Luoksetulo 9 (jeeeeee!!!!)
Ruutu 7,5 (kauhun hetkiä, kun meni ensi luoksetulon alkuun, sieltä toisella käskyllä.)
Ohjattu 0 (ansaittu)
Metalli 8
Tunnari 8,5 (vähän pyöräytti suussa)
Kaukot 0 (ansaittu tääkin, mutta ei liikkunut juurikaan!)

EVL3, tulos siis!

Toivottavasti tämä treeni-into jatkuu! Taistellaan loppuun asti. Eli kun se viimeinen ykkönen tulee, niin pitänee katsoa tilannetta uudelleen sitten.
Bad hair day?
Nassukin alkaa tuolla elukalla paranemaan. Patti on tiessään, ollut jo pitkään ja vaalea länttikin alkaa pikkuhiljaa saaha pigmenttiä ja pienenemään. Ehkä siihen vielä joskus karvatkin tulee.

Läntti 22.8.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti