Sivut

2. marraskuuta 2013

Pepen hakutreeniä

Metstästystreeni into alkaa pennun myötä taas nostamaan päätään. Tein Pepelle pienen pätkän hakutreeniä. Tavallaanhan se hakee ihan hyvin, kun ei vaan ole riistaa lähimaillakaan. Totesin jälleen kerran sen meidän ongelman: koira kun saa haussa hajun, niin lähtee aivan totaalisen lapasesta seuraamaan sitä. Ihan sama mitä huutelet perään, kiroot tai koitat nätisti. Sinne menee. Se ei myöskään pysty jättämään hajua rauhaan. Eli jos vaikka saisin pysähtymään ja "kuulolle", se ei voi tehdä muuta kun lähteä hetken päästä jatkamaan sen hajun selvittämisen loppuun.

Tässä ongelmassa on kuitenkin myös kääntöpuoli: Pepehän tekee ihan törkeen sitkeesti töitä kun se on jonkun tehtävän saanut tai saanut itse päähänsä tehdä jotain. Pitäisi vain osata kanavoida tuo sitkeys hakukuvioon, liikkumiseen ei siihen, että menee vain ja ainoastaan hajujen perässä.

Tässä pari videoo treenistä. Tällä kertaa istuminen oli enemmän kuin hyvä. Nopea, eikä jäänyt haistelemaan/härväämään mitään.

 
 
Huomaa Pepen ilme videon alussa: voiko tuon näköinen taukkitaavetti osata tosissaan tehdä töitä?
 
 
Tässä Pepe tajusi, että mulla on kännykkä ja videoin. Eihän sillon voi töitä tehdä. No ei näitä töitä pitäiskään, fiksu otus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti