Sivut

24. syyskuuta 2012

Liuhdon agilitykoulutus

Lauantaina 22.9. olimme Tuulia Liuhdon koulutuksessa Killerillä. Ensinäkin oli kiva päästä treenaamaan halliin, missä yleensä aina vain kisaamme. Toiseksi, Pepellä oli tosi kiva päivä. Se meni kuin ajatus, joten pystyin oikeesti keskittymään omaan tekemiseen ja siihen itse ohjaamiseen.
 
Tässä molempien Liuhtojen radat, mutta me mentiin vain Tuulian rataa. Yritin tutustua rataan jo etukäteen paperilta, mutta ei se oikein minulta luonnistu. Rata oli luonnossa yllättävän tiivis. Saatiin hirmu hyviä vinkkejä nopean koiran ohjaamiseen, hidastamiseen ja lähettämiseen. Itse kun en pysty kisaamaan vauhdissa koiran kanssa, niin otan juuri tälläiset neuvot mielelläni vastaan!
 
Tuulia Liuhdon rata 22.9.2012

Tuli huomattua myös se, ettei ne Pepen kontaktit aivan kunnossa ole. Tuulia sanoikin, että minun "koske" käsky tarkoittaa eri asioita ja välillä sitä on noudatettava, välillä ei. Juu, allekirjoitan tämän. Ja otan opiksi. Lokakuusta joulukuuhun alkaakin meillä kontaktien tehotreenit, kun pääsemme halliin treenaamaan missä kontaktit valmiina kasattuna. En vaan oikein tiedä mitä niiltä haluaisin. Puomille ja keinulle vaadin pysähtymään, mutta säälinkö koiran selkää A:lla ja annan ottaa juoksukontaktin. Toisaalta on räiskinyt sieltä tosi rumasti alas, että varmempi ehkä vaan on vaatia pysähtymään sinnekkin. Ja näin mä saisin vähän lisää peliaikaa siirtyä oikeisiin asemiin.

Mun pitää myös kiinnittää huomioo siihen, missä kohdalla käskytän "koske". Nyt sanon sen ajoissa ja koira jää venttailemaan juuri ennen kontaktia eli ei tiedä mitä se oikeesti tarkoittaa. Ja taas toisaalta, kun käskytän koiran "kiipee", se periaatteessa tarkoittaa että kiipeä ja mene kontaktille odottamaan vapautuskäskyä. Eli "koske" olisi turha, joskin hyvä vahviste. Ja tästä päästäänkin vapautuskäskyyn, mikä on hyvinhyvin vaiheessa vielä. Pepe oikeestaan vapautuu minun liikkeestä, mikä ei ole hyvä.

Eli pitää miettiä miten haluan opettaa ja sitten vaan lähteä johdonmukaisesti paikkaamaan tilannetta. En oikeestaan ole huolissani kontakteista, sillä hyvin harvoin niissä on tullut virheitä, mutta olisihan se kiva ettei tarvitse niitä aina varmistaa.


Timo Liudon rata 22.9.2012
 
Sunnuntaina sitten harjoiteltiin opittua Laukan möllikisoissa. Möllirata meni juostessa, tehtiin nolla ajalla 26 ja risat ihanneajan ollessa minuutti. Alla pari videoo kisaavien radasta, missä itsellä oli muisti kovilla. Rata oli mielenkiintoisen kimurantti ja samaa kohtaa mentiin useaan kertaan. Muistin radan, mutta Pepe oli aiheuttaa puomilla sydänkohtauksen! Tuli niin kauheella vauhdilla, että takajalat ei päässyt mukaan ja humpsahti alas sieltä. Auts!
 
 
Pieni "kontaktivirhe" ei vautia hidastanut, vaan loppurata mentiin sitten niin lujaa kuin cockeri ikinä jaloistaan pääsee. Ei vissiin sattunut hurjan näköinen pudotus puomilta. Ehkä Pepe ajatteli, että yliajalle ei muuten sattuneesta huolimatta mennä ja yritti ottaa menetettyä aikaa kiinni! Minä en yllättäen pysynyt koiran perässä, vaikka kovasti yritinkin...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti